Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині представники громад Івано-Франківщини переймали досвід міжмуніципального співробітництва

Протягом 30 – 31 липня у Полтавському районі перебували представники громад Івано-Франківської області.

Метою візиту було ознайомлення з практикою міжмуніципального співробітництва територіальних громад Полтавського району, повідомляють у районній раді.

Михайло Михайлович презентував присутнім сучасний стан і переваги району, ознайомив з практикою організації партнерства громад на засадах міжмуніципального співробітництва. Окрему увагу голова акцентував на необхідності активізації співпраці у сфері поводження з ТПВ. Наголосив, зокрема, на тому, що лише комплексний підхід на основі міжмуніципального співробітництва дозволить ефективніше вирішити спільну проблему поводження з ТПВ шляхом об’єднання зусиль, матеріальних і фінансових ресурсів та залучення додаткових коштів.

Лілія Попова – начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – окреслила можливості залучення коштів громадами з ДФРР та інших програм, надала корисні поради щодо роботи з сайтом Мінрегіонбуду.

Про сутність, особливості та алгоритм організації процесу міжмуніципального співробітництва учасникам заходу розповіла Юлія Попова, начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту районної ради. Вона розкрила практичні аспекти застосування різних форм співробітництва та укладання договору про співпрацю.

Ділилися досвідом щодо поводження з ТПВ представники Ковалівської сільської ради Полтавського району. Зокрема, Олександр Бублик – голова сільської ради – розповів про практику роботи над проектом «Красиве село», що здійснювався на умовах міжмуніципального співробітництва.

Перейти до вмісту