Ви тут:
Суспільство Україна 

МОН завершує підготовку Стратегії інноваційного розвитку України

В Україні потрібно створити якісно нове законодавче поле для регулювання інноваційної діяльності, і МОН зараз активно працює над цим питанням.

Про це зазначила генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка під час дискусії на Міжнародному форумі Іnnovation-2018, повідомляє сайт Міністерства освіти і науки України.

Вона уточнила, що йдеться про закладення нових підходів у розвитку інновацій, трансферу технологій та підтримки стартапів, а також унормування тих прогалин, що є зараз.

«Наша головна мета – створити такі умови та екосистему, щоб з одного боку винахідник, який бажає комерціалізувати свої розробки, а з іншого – підприємець, що хоче випускати інноваційну продукцію, могли це зробити. Щоб вони могли отримати знання, навички, мали необхідну інфраструктуру, чіткі «правила гри» в правовому полі. Саме на це направлена Стратегія інноваційного розвитку України, що розробляється Міністерством. Наразі ми вже вийшли на фінішну пряму в її підготовці. Цей документ стане основою для подальших якісних змін на рівні законодавства», – зауважила Дар’я Чайка.

Спільно з міжнародними експертами учасники дискусії розглянули проект Стратегії, а також обговорили питання запуску Національного фонду досліджень, перспективи розвитку комічних досліджень тощо.

Перейти до вмісту