Ви тут:
Суспільство Україна 

Мінрегіон розробив методичні рекомендації для регіонів щодо будівництва малих групових будинків для дітей-сиріт на заміну інтернатам

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило методичні рекомендації для регіонів щодо створення житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, зокрема, малих групових будинків. Над цим Мінрегіон працює в рамках спільного проекту щодо створення сімейних будинків для дітей-сиріт разом з Адміністрацією Президента України, Міністерством соціальної політики та Благодійним Фондом Порошенка.

Про це повідомив заступник Міністра Лев Парцхаладзе під час онлайн-наради щодо розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків з представниками обласних державних адміністрацій.

«Ми розіслали обласним адміністраціям посібник, в якому є відповіді майже на всі запитання щодо будівництва малих групових будинків – зовнішній вигляд, планування, функціональне зонування, матеріали, інтер’єр. Наразі є 2 планувальні схеми такого будинку на 260 кв метрів, які ми пропонуємо. У них враховано все для забезпечення дітей сучасними комфортними умовами для проживання та виховання. Проект дійсно важливий і до нього не можна бути байдужим», – сказав він

У свою чергу, заступник Міністра соціальної політики Олександра Чуркіна підкреслила, що такі рекомендації були створені у допомогу регіонам, щоб полегшити та прискорити створення нових малих групових будинків у областях України. «Станом на сьогодні створені обласні комісії щодо розподілу субвенції на проекти будівництва/придбання житла для забезпечення дітей-сиріт та проведені перші засідання комісій. За інформацією регіонів планується нове будівництво 26 житлових об’єктів, з них 13 малих групових будинків. Це не той показник, на який ми розраховували, тому, сподіваюся, він буде покращений. У допомогу областям вже розроблені Мінрегіоном у співпраці з Мінсоцполітики рекомендації, які мають спростити процес створення нових малих групових будинків для дітей-сиріт», – розповіла вона.

Перейти до вмісту