Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Медзакладом інтенсивного лікування стане 3-тя міська клінічна лікарня Полтави

Медзаклад інтенсивного лікування – саме до такої акредитації готується 3-тя міська клінічна лікарня, яка ще 3 роки тому занепадала. Відповідно до нової медичної реформи, тут запланована повна реконструкція приймального відділення, яке буде надавати невідкладну медичну допомогу з використанням спеціального інноваційного обладнання.

Зараз же в лікарні завершуються зовнішні ремонтні роботи, повідомляють у міській раді.

Вже повністю відремонтовано дах, на 70% виконані роботи по утепленню фасаду, ремонтується центральний вхід в лікарню.

Та окрім зовнішніх робіт, активно тривають внутрішні.

Торік ми побудували автономне опалення і за опалювальний сезон у нас економія 200 тисяч гривень. Окрім того, всі вікна замінені на енергозберігаючі і зараз на 1,5 мільйони робиться реконструкція тепломережі. Також зараз у роботі створення травматологічного пункту та реконструкція приймального відділення, відповідно до вимог нової медичної реформи. Наступним етапом буде ремонт та травмологічного та хірургічного відділень, – розповів головний лікар закладу Анатолій Рудич.

Окрім того, Анатолій Рудич розповів, що вперше за роки існування медзакладу, тут буде облаштований ліфт для транспортації хворих. Нині роботи по його будівництву уже розпочались.

Загалом у 2017-2018 роках на придбання медичного обладнання з міського бюджету виділено близько 5 мільйонів гривень. Зокерма, у 2017 році були закуплені відео-ендоскопічна система, фібро-гастроскоп комплект, два апарати штучної вентиляції легень, діагностичний автоматизований комплекс «Кардіо плюс», кардіо-дефибрілятор-монітор. У 2018 році придбані 2 операційних столи та візок для перевезення хворих.

Перейти до вмісту