Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчук має потужній спортивний потенціал для того, щоб гідно представити Україну на Олімпійських іграх

Міський голова Віталій Малецький, Почесний громадянин Кременчука, Почесний Президент СК «Легіон-спорт» Володимир Матицин, голова Полтавського відділення НОК України Олександр Удовіченко привітали гордість українського спорту, вихованців СК «Легіон-спорт» Єлизавету Каланіну, Каро Марандяна та Віталія Покуляку, а також їх тренерів Василя Волошина та Михайла Мельника з черговими перемогами європейського та міжнародного рівнів.  
Варто відмітити, що у кременчужан імена цих спортсменів завжди асоціюються з перемогами. Майже щомісяця, представляючи Кременчук і Україну на змаганнях європейського та міжнародного класів, повертаються додому з медалями та винагородами, повідомляють у міській раді.
Минулий місяць для кременчуцьких спортсменів також не став виключенням, бо Єлизавета Каланіна  на командному Чемпіонаті Європи з дзюдо серед чоловіків та жінок разом із збірною України та в турнірі  світової серії «Гран-прі» з дзюдо серед чоловіків та жінок вибороли бронзову медаль. Каро Марандян у  складі збірної команди Полтавської області у  відкритому Кубку  України з дзюдо серед чоловіків та жінок завоював ІІІ місце в ваговій категорії 66 кг. У цьому році молодий дзюдоїст із Кременчука також  взяв  бронзові нагороди на Континентальних Кубках серед дорослих, ставши  Чемпіоном України до 23 років, а на міжнародному турнірі  класу А з боксу серед чоловіків у  складі збірної команди України він виборов золоту медаль.
Вітаючи спортсменів,  міський голова Віталій Малецький насамперед подякував Володимиру Матицину, який особисто впродовж кількох десятків років підтримує юні спортивні дарування Кременчука, надаючи їм можливість досягати високих результатів на європейському та світовому рівнях. Керівник міста наголосив, що СК «Легіон-спорт» – це модель спортивного закладу, де із вихованців роблять справжніх чемпіонів.
Він підкреслив, що в свою чергу міська влада також  добре розуміє  свою відповідальність перед спортсменами, які тренуються в спортивних секціях, закладах різних форм власності. Тому в міському бюджеті щороку збільшуються видатки для створення належних умов для тренування спортсменів, виплати їм стипендій міської ради, забезпечення їх  житлом на пільгових умовах.  Влада і надалі робитиме все можливе, аби кременчуцькі чемпіони залишалися в своєму місті.  
Голова Полтавського відділення НОК України Олександр Удовіченко зазначив, що Кременчук має потужній спортивний потенціал для того, щоб гідно представити Полтавщину та Україну на Олімпійських іграх.  
Почесний Президент СК «Легіон – Спорт» Володимир Матицин наголосив, що дуже пишається вихованцями клубу спортивних єдиноборств.  Він підкреслив, що підтримувати розвиток масового спорту треба постійно, адже саме в ньому полягає здоров’я нації, а   для спортсменів такого рівня треба робити все, щоб їх талант і потенціал залишалися в нашому місті.  
Перейти до вмісту