Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Головою журі національного відбору дитячого «Євробачення-2018» стала Марія Бурмака

До складу журі ввійшли Олександра Кольцова і Софія Куценко, LAUD, Тарас Тополя.

На Суспільному сформували склад журі нацвідбору дитячого «Євробачення-2018», повідомляє MediaSapiens. Зокрема відбирати переможця з-поміж 10 фіналістів онлайн-голосування будуть фронтмен відомого українського гурту «Антитіла» Тарас Тополя, членкиня правління Суспільного мовника України та співачка Олександра Кольцова, співак та композитор LAUD, співачка й переможниця багатьох міжнародних вокальних конкурсів Софія Куценко, а також народна артистка України Марія Бурмака, яку було обрано головою суддівського складу.

Визначення пісні-переможниці та учасника, який представлятиме Україну у фіналі Дитячого «Євробачення» в Мінську, відбуватиметься згідно з результатами оцінювання журі та з урахуванням дорадчого голосу від глядачів шляхом онлайн-голосування.

«Кожен учасник нацвідбору дитячого «Євробачення» – це маленька талановита душа, повна сподівань, надії і віри у справедливість. Кожна дитина – сонце для своїх батьків. Тому я впевнена, що будуть і розчарування, і сльози, і нарікання на журі. Головне – знайти підхід до всіх дітей і пояснити позицію журі, щоб не посіяти зерна розчарування в маленьких серцях, а навпаки допомогти порадами й надихнути на наступні перемоги. І якщо треба, то я готова особисто зустрітися з молодими виконавцями і задружити з ними на все життя», – зазначила Марія Бурмака.

28 серпня буде оголошено 10 фіналістів, які й позмагаються за звання переможця та можливість представити Україну у фіналі Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення» в Мінську (Білорусь).

 «Зараз багато дитячих пісенних конкурсів виглядають занадто дорослими: мейкап, дорослі пісні про кохання від дітей, які ще не відчувають і не розуміють, про що автор подав текст. Дитяча пісня має залишатися на території дитинства. І теми, які зачіпаються у дитячих піснях, повинні відповідати віку учасників, які виступають. Пісні мають співпадати з емоційним портретом дитини», – сказала Олександра Кольцова. 

Національна суспільна телерадіокомпанія України продовжила прийом заявок на участь у національному відборі на дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2018» до 26 серпня 2018 року включно.

Раніше Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що проведе відбірковий етап на дитяче «Євробачення-2018» онлайн та сподівається, що уряд виділить фінансування, щоб сплати річні членські внески до Європейської мовної спілки.

Перейти до вмісту