Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Головний стадіон Полтави: що змінили до Ліги Європи (ФОТО)

Стадіон “Ворскла” імені Олексія Бутовського відчутно оновили до єврокубків.

Як раніше вже повідомлялося, за підсумками минулого сезону головний футбольний клуб області вперше з 2011 року виборов право взяти участь у груповому турнірі Ліги Європи. Однак цьогоріч UEFA відчутно змінила правила проведення змагань, збільшивши вимоги до спортивних арен, які виявили бажання приймати у себе матчі другого за рангом клубного футбольного турніру Європи.

У підсумку, на оновлення арени з бюджету клубу, а також міської ради виділили більше 10 млн грн. Найбільших змін торкнулися система пропуску вболівальників, освітлення та зони роботи ЗМІ.

Турнікети

Однією з головних вимог європейських функціонерів було встановлення турнікетів — пристроїв, призначених для обмеження проходу людей у випадку, коли необхідна перевірка права входу і виходу для кожної людини. Їх замовили у Харкові та встановили на полтавському стадіоні кілька тижнів тому. Щоправда, до вказаного нововведення полтавському вболівальнику слід буде ще звикати, що довів перший домашній матч нового сезону — біля турнікетів виникала тиснява, а після завершення матчу систему ледь не зламали невідомі фанати. Самі ж квитки на гру можна придбати не тільки у касах стадіону, а й в інтернеті.

“Сервіс продажу квитків онлайн доступний за цим посиланням. Також звертайтесь за квитками у ФІРМОВИЙ МАГАЗИН FAN&PLAY (телефон: 641-210), або ж у бухгалтерію клубу (телефон: 641-207)”, – йдеться у повідомленні на сайті “Ворскли”.

Освітлення

За словами фахівців, які знімали застарілу систему, колишні лампи були датовані 1975-1980 роками, тому не витримували жодної критики. На світло неприйнятного жовтого кольору у Полтаві десятиліттями жалілися як телевізійники, так і фотокореспонденти.
Нові лампи більшої потужності замовили закордоном. Потужність оновленої системи освітлення складає 2200 люкс, що на 800 більше, ніж передбачено регламентом УЕФА. Окрім цього зник жовтий відтінок.

Окремі кімнати для представників ЗМІ

Раніше журналісти та фотографи після матчу мали змогу працювати у невеличкій за нинішніми мірками конференц-залі. Цього року журналістам та фотокореспондентам виділили дві окремі кімнати для роботи з окремим входом, чого раніше не було.

Місце для преси

За вимогами UEFA, кількість місць для роботи журналістів відчутно збільшили та відгородили парканом від вболівальників, які знаходяться у 1 та 34 секторах.

Перейти до вмісту