Ви тут:
здоров’я Суспільство Цікавинки 

Чому варто вживати жирні молочні продукти: порада дієтолога

Не варто відмовлятись від жирних молочних продуктів, адже присутність молочного жиру у кефірі, йогурті, молоці є дуже важливою для функціонування організму. Про це розповіла дієтолог Оксана Скиталінська, повідомляє “24 канал“.

Жир у молочних продуктах має для здоров’я багато позитивних бонусів.

1. Вживаючи знежирені продукти ми легко переїдаємо, бо відчуття ситості ніяк не наступає, а жир забезпечує це відчуття ситості.

2. З молочним жиром організм отримує жиророзчинні вітаміни А, D, Е, каротиноїди.

3. В присутності вітаміну D краще засвоюються кальцій та магній.

4. Відсутність жиру у кисломолочних продуктах компенсована вуглеводами – для загущування та покращення смаку, а вуглеводи стимулюють виділення гормону інсуліну підшлунковою залозою та пригнічують процес окислення (“спалювання”) жиру, тобто схуднути на знежирених стає важче.

5. Знежирені, як і дуже жирні, погіршують засвоєння кальцію.

6. Молочний жир корисний для мозку та кишечної мікробіоти.

“У тих, хто споживає виключно знежирені молочні продукти, вищий ризик хвороби Паркінсона. До речі, ягоди зменшують ризик розвитку хвороби Паркінсона, тому, якщо їсте кисломолочні, завжди додайте жменю ягід – користь буде однозначною”, – додала Скиталінська.