Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Більше 48% населення Кременчука уклали декларації з сімейними лікарями

У  Кременчуці станом на сьогодні декларації на медичний супровід із сімейними лікарями уклали 100 тис. 98 кременчужан.
Про це на щотижневій апаратній нараді повідомила заступник керівника управління охорони здоров’я міста Людмила Пономаренко. За її інформацією, від загальної кількості населення кількість підписантів становить 48,1%; 6 педіатрів і 6 сімейних лікарів медичних установ комунальної форми власності повністю набрали кількість пацієнтів відповідно до нормативних показників; по 13 лікарів дитячої та сімейної практик наближаються до таких показників.
Людмила Пономаренко наголосила, що Кременчук отримав 2-й транш із Національної служби здоров’я України на оплату праці фахівців ЦПМСД. У порівнянні з першим траншем, державні видатки є більшими. Зокрема, ЦПМСД № 1 і 2 отримали на 100 тисяч гривень більше, а ЦПМСД №3 – на 400 тисяч гривень. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Керівник міста звернув увагу на тому, що процес укладення договорів у ЦПМСД Кременчука на медичний супровід із сімейними лікарями продовжується.  За підсумками декларування, можна зробити висновок, що медична реформа в дії. Вона  спрямована як на покращення якості медичних послуг, так і позитивно відображається на оплаті праці фахівців первинної медичної ланки, чия зарплата значно збільшилася.
Перейти до вмісту