Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Американська кіноакадемія запровадить нову номінацію на “Оскар”

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук запровадить нову номінацію кінопремії “Оскар” – за популярні фільми.

Вимоги до таких фільмів визначать пізніше. Останнім часом кіноакадемія оминала нагородами касові блокбастери та фільми про супергероїв, віддаючі перевагу більш мистецьким стрічкам, повідомляє Еспресо.

Крім того, організатори вирішили обмежити тривалість церемонії нагородження трьома годинами. Правління кіноакадемії повідомило, що деякі з 24 нагород представлятимуть під час перерв на рекламу у телевізійній трансляції церемонії. Зміни запровадять уже на наступній церемонії вручення “Оскару” у лютому 2019 року.

“Ми багато чули про необхідність удосконалення, щоб “Оскар” і наша академія відповідали мінливому світу”, – йдеться у листі правління кіноакадемії.

Також правління хоче запровадити ще одну зміну – вручати “Оскари” раніше. Церемонія у 2019 році відбудеться 24 лютого, а у 2020 – 9 лютого.

У 2018 році рейтинг 90-ї церемонії вручення нагород “Оскар” упав до найнижчого за всю історію. Вперше за 10 років її подивилися менше 30 млн глядачів – 26,5 мільйона, що на 19% менше, ніж роком раніше. Церемонія тривала 4 години, що зробило її найдовшою за понад 10 років.

Перейти до вмісту