Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

За принципової позиції прокуратури Полтавщини ревнивець, який порізав ножем свою колишню дівчину, отримав суворіше покарання

За апеляційною скаргою прокуратури Полтавщини колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду області скасувала вирок Автозаводського районного суду Кременчука щодо 28-річного жителя цього міста. За постановленим новим вироком чоловік отримав покарання за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство) до 7 років позбавлення волі. Тоді як судом 1-ї інстанції він був засуджений за    ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) до 5 років. Про це повідомила прокурор відділу підтримання обвинувачення в суді прокуратури Полтавської області Анна Гринь.  

Обставини справи:

У січні 2015 року, прагнучи відновити стосунки, молодик прийшов до подруги своєї колишньої дівчини, знаючи, що остання перебуває саме там. Під час тривалої розмови він намагався переконати її повернутися до нього, але зрозумівши, що у неї є інший, ревнивець схопив кухонний ніж і кілька разів вдарив ним свою співрозмовницю у шию, живіт та кисть лівої руки. На крик про допомогу прибігли подруга та її сусідка, які викликали медиків. Тим часом молодик покинув будинок, а згодом прийшов до поліції і зізнався у скоєному.

Дівчина отримала тяжкі тілесні ушкодження, довгий час перебувала в лікарні і, на щастя, вижила. 

Перейти до вмісту