Ви тут:
Прес-релізи 

Як передати показники лічильників гарячої води через Viber і Telegram? — поради «Полтаватеплоенерго» (ВІДЕО)

З кінця червня споживачі послуг «Полтаватеплоенерго» можуть передавати показники лічильників за допомогою чат-ботів у Viber та Telegram. Пояснюємо, як користуватися цим сервісом підприємства.

Наприкінці кожного споживачі послуг «Полтаватеплоенерго» мають передавати показники лічильників гарячої води. Тоді нарахування за ці послуги відображені в рахунках відповідатимуть фактичному споживанню.

Користувачам месенджерів Viber і Telegram теплоенергетики пропонують використати спосіб передачі через чат-боти.

Як відшукати чат-боти «Полтаватеплоенерго» у Viber і Telegram?

Щоб знайти чат-бот у Viber, його необхідно шукати в категорії паблік акаунтів, ввівши в рядок пошуку назву PoltavaTE_Bot. В Telegram достатньо скористатися загальним рядком пошуку або перейти за посиланням: https://t.me/PoltavaTE_bot.

У чому перевага використання чат-ботів?

Споживачі «Полтаватеплоенерго» і раніше могли передавати показники лічильників через месенджери, відправляючи повідомлення на номер (050) 303-34-02. Але у такому разі:

— споживач не застрахований від помилки через неуважність при внесенні даних;

— обробка таких повідомлень неможлива без оператора.

Натомість використання чат-ботів дозволяє автоматизовано і миттєво перевіряти показники на технічні чи інші помилки та прискорює їхнє опрацювання.

Як передати показники лічильників через боти?

1. Знайдіть бот у вибраному месенджері за іменем PoltavaTE_Bot.

2. Напишіть йому повідомлення «Привіт» («Hello» або «Привет»). Він покаже варіанти подальших дій. Оберіть опцію «Додати особовий рахунок».

3. Впишіть номер особового рахунка із щомісячної платіжки за послуги теплопостачання з дотриманням формату розділових знаків та без пробілів (наприклад, 79-9871-33-0). Використовуйте лише цифри 0-9 та знак «-».

4. Бот запитає про правильність адреси, за якою вноситимуться показники лічильників. Перевірте її та оберіть опцію «Адреса вірна» або «Адреса невірна».

5. Якщо адреса вірна, бот відзвітує про встановлені за нею вузли обліку та останні внесені показники.

6. Вкажіть та підтвердьте передачу поточних показників лічильників, згідно з якими відбудеться нарахування за послуги «Полтаватеплоенерго».

Чи припиняють працювати інші способи передачі показників?

Ні, вони лишаються актуальними й надалі. Нагадаємо їх:

1. Онлайн-сервіс «Передати показники лічильника» сайту підприємства без необхідності реєстрації (http://te.pl.ua/on_line/send.php);

2. Сервіс «Особистий кабінет споживача» (http://abon.te.pl.ua/);

3. Цілодобовий багатоканальний автовідповідач: (0532) 510-445;

4. Номери інформаційно-довідкової лінії, яка працює лише в робочий час: (0532) 510-455 (багатоканальний), (050) 303-34-02 та (067) 503-00-35.

Прес-служба «Полтаватеплоенерго»

Перейти до вмісту