Ви тут:
Суспільство Україна 

Вирішення питань у сфері безпеки і оборони України: у Києві стартував перший Хакатон (ВІДЕО)

Учора стартував і наразі проходить в інноваційному парку Unit City перший Хакатон щодо вирішення питань у сфері безпеки і оборони України. Адже українські військовослужбовці у минулому році на своєму дебютному хакатоні TIDE в Лондоні посіли призові місця одразу в двох категоріях. Після цього і виникла ідея провести такий захід у Києві.

При цьому оборонний Хакатон – це не лише змагання, а й насичена лекційна програма, де учасники мають змогу познайомитись із сучасними технологіям, повідомляють у Державній прикордонній службі.

Сьогодні цей напрямок як ніколи потребує інноваційних рішень, нестандартних підходів та свіжих ідей у секторі автоматизації, міжвідомчої комунікації, моделювання ситуацій, зокрема кризових, і формування своєрідних кейсів з готовими оперативними відповідями на загрози й ризики сьогодення.

Як вже повідомлялось, серед учасників «Першого національного хакатону з питань безпеки і оборони України» є і ІТ-фахівці Державної прикордонної служби України. Дві команди сформовані з спеціалістів Національної академії та Головного центру зв’язку, автоматизації та захисту інформації.

Капітани цих команд, Руслан Хоптинський та Віталій Мичківський зазначили, що участь у таких заходах – своєрідне поле для налагодження прямого контакту з колегами з інших силових структур, обміну думками, ідеями, а також практична можливість оцінити свої можливості у вирішенні складних технічних завдань.

Прикордонники запевнили, що вірять у власні сили та готові продемонструвати свої вміння.

Перейти до вмісту