Ви тут:
Суспільство Україна 

Виконання доручення Прем’єр-міністра щодо перевірок дитячих закладів на дотримання санітарних норм і безпечного харчування має стати безумовним пріоритетом, – Володимир Лапа

Виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо перевірок дитячих закладів відпочинку та оздоровлення на дотримання санітарних норм і безпечного харчування має стати безумовним пріоритетом, наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час засідання колегії за результатами роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перше півріччя 2018 року, яка відбулася 24 липня.

Голова Держпродспоживслужби повідомив, що минулого тижня він дав доручення територіальним органам Служби, відповідно до яких вони повинні посилити свою діяльність із контролю та нагляду за дотриманням санітарних норм і безпечного харчування в організованих дитячих колективах, повідомляє Урядовий портал.

«Для нас це момент істини. Кожен з начальників головних управлінь в регіонах повинен взяти під свій контроль  організацію та хід оздоровлення та відпочинку дітей. Нас цікавить не звітність, а результат – важливо припинити факти масового отруєння людей. Наголошую на тому, що оздоровчий сезон закінчується через декілька тижнів, і, наприклад, у жовтні, ця робота частково втратить актуальність», – заявив Володимир Лапа.

При цьому він закликав керівників територіальних органів залучати до цієї роботи як профільних спеціалістів, так і правоохоронні органи та інші зацікавлені органи виконавчої влади.

У свою чергу Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк наголосив на більш відповідальному ставленні на місцях до виконання своїх обов’язків, зокрема щодо здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

«Вибудуйте свою роботу таким чином, ніби у цьому конкретному таборі відпочиває саме ваша дитина, а заклад харчування відвідує саме ваша сім’я», – зазначив Максим Мартинюк.

Також, на його переконання, є необхідність удосконалити підходи та шляхи інформування Держпродспоживслужби про випадки масових отруєнь.

«Повинна бути відпрацьована система максимально оперативного інформування фахівців служби», – наголосив він.

При цьому він закликав проаналізувати наявні проблеми та напрацювати відповідні пропозиції.

Перейти до вмісту