Ви тут:
Суспільство Україна 

В Уряді планують прослідкувати весь ланцюг контрабанди лісу і представити звіт

Контрабанда лісу, яка сягла обсягів 6-8 млрд грн на рік, буде прослідкована по всьому ланцюгу, а справи по ній будуть оголошені і передані до Антикорупційного суду, який проходить процедуру створення. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час урядової наради за участю керівників Державної фіскальної служби, Національної поліції, Державної аудиторської служби та «Укрзалізниці».

«Треба зупинити це варварське знищення українських лісів, коли під виглядом паливної деревини вивозять діловий, прекрасний ліс. Важливо провести аудит всіх лісогосподарств, об’єднаними зусиллями ДФС, Нацполіції, Держаудитслужби, щоб ми знали, скільки вирубано лісу, скільки експортовано, скільки втратила держава, але найголовніше, скільки ми втратили лісу, щоб ми могли відновлювати українські ліси. Це зараз найважливіше. Робота має бути скоординованою та публічною», – сказав Глава Уряду, цитує його слова “Урядовий портал”.

Він наголосив, що важливою в цій роботі є роль «Укрзалізниці», яка відтепер має фіксувати перевозки лісу і документацію, передавати фотоматеріали Держаудитслужбі, ДФС, Нацполіції. «Так ми зможемо прослідкувати весь ланцюг змови. Ця справа буде дуже голосною і ми хочемо передати її до Антикорупційного суду, – сказав Володимир Гройсман. – Зараз весь ліс треба зупиняти, робити комісійний огляд з фахівцями. Якщо є порушення, це буде підставою для притягнення до відповідальності всіх, хто має відношення до контрабанди».

За словами Прем’єр-міністра, невдовзі з’явиться алгоритм дій з урахуванням повноважень всіх органів, а також буде створена робоча група.

«Треба робити країну багатшою, а не знищувати український ліс. Мені потрібен результат, прізвища, аналітика по фірмах, хто їх засновував, – сказав Володимир Гройсман. – На середину вересня готуємо публічний звіт щодо проведеної роботи в персоналіях. Налаштовуйтесь на серйозну роботу. Товарна контрабанда зупинена на даний момент. Цю роботу будемо тільки посилювати. Давайте разом наводити порядок».

Перейти до вмісту