Ви тут:
Кримінал Полтавщина Пригоди Суспільство 

В Оржиці почався суд над нотаріусом за пособництво у протиправному заволодінні майном

Прокуратура Полтавщини розпочала підтримувати публічне обвинувачення в Оржицькому районному суді щодо приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 2062 (пособництво у протиправному заволодінні майном підприємства шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Слідчими поліції за процесуального керівництва прокуратури зібрані достатні докази того, що у листопаді 2017 року приватний нотаріус всупереч вимогам чинного законодавства, на підставі підроблених протоколів загальних зборів та інших документів внесла до Реєстру юридичних та фізичних осіб зміни щодо власників (учасників) СТОВ «Агрофірма «Оржицька».

Унаслідок таких дій корпоративні права на майновий комплекс вартістю понад 110 млн  грн  були неправомірно перереєстровані за іншою юридичною особою, з місцем знаходженням у Великобританії.

Октябрським районним судом Полтави та Апеляційним судом області підтримана позиція прокурорів щодо відсторонення підозрюваної від здійснення функцій суб’єкта державної реєстрації. Зазначені рішення суду направлені до Міністерства юстиції України для виконання.

Прес-служба прокуратури Полтавської області

Перейти до вмісту