Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Українcький Оскарівський комітет 1-го серпня розпочне прийом заявок на участь у національному відборі фільму на премію «Оскар»

Прийом заявок триватиме з 1 по 15 серпня. У цей період Комітет проводитиме для кінематографістів консультації щодо подання фільмів на розгляд, повідомляє Держкіно.

У категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» фільм-номінант має відповідати таким параметрам:

1. Це має бути повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий поза межами Сполучених Штатів Америки.

2. Домінантною мовою стрічки не має бути англійська.

3. Фільм має бути випущений у комерційний прокат в період з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року. Прокат має тривати щонайменше 7 днів поспіль.

4. До первинного прокату в кінотеатрах забороняється трансляція  фільму-номінанта на телебаченні чи в Інтернеті та випуск його на DVD, але дозволяється попередня участь у кінофестивалях.

5. Повний список документів для подачі.

Термін подачі й обробки заявок

У 2018-му році Український Оскарівський комітет встановив такі дати проведення відбору національних фільмів:

1-15 серпня – прийом заявок на участь у відборі фільмів

16-28 серпня – перегляд заявок Комітетом

29 серпня – засідання комітету і прес-конференція, під час якої буде оголошено фільм-номінант на премію «Оскар» від України.

91-ша церемонія вручення премії «Оскара» за досягнення у галузі кінематографа за 2018 рік відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі.

З регламентом роботи комітету можна ознайомитися на сайті  Асоціації продюсерів України: producer.com.ua

Перейти до вмісту