Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Україна відмовилась від участі у “Євробаченні”

Без представників України пройде пісенний конкурс серед дітей, який має відбутися цьогоріч у столиці Білорусі Мінську.

Про це повідомляє UA: Суспільне.

Національна суспільна телерадіокомпанія України як член Європейської мовної спілки щороку забезпечує участь України в Дитячому Євробаченні, проте цьогоріч через критичне недофінансування Суспільного мовника представник від України не зможе взяти участь у міжнародному пісенному конкурсі.

“Участь у Дитячому Євробаченні передбачає значні витрати телерадіокомпанії на проведення відбіркового етапу, а також обов’язковий внесок до Європейської мовної спілки – організатора конкурсу – за участь у змаганні. Цьогоріч НСТУ вперше не має фінансової можливості здійснити витрати на виробництво відбіркових турів, сплатити внесок, та здійснити всі обов’язкові виплати”, – йдеться у оприлюдненому повідомленні.

Згідно з даними “Вікіпедії”, дитячий конкурс пісні Євробачення — щорічний телевізійний конкурс, у якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської Мовної Спілки (ЄМС). У конкурсі, який транслюється по телебаченню і радіо на території всієї Європи і в деяких країнах інших частин світу, а також в інтернеті, можуть брати участь діти віком від 8 до 15 років (з 2007 року від 10 до 15 років).

Україна єдиний раз перемогла у конкурсі. Сталося це у 2012 році, коли найбільше голосів набрала Анастасія Петрик з піснею “Небо”.

Перейти до вмісту