Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві визначили лауреатів премії імені Феодосія Рогового

Відбулося засідання журі премії Полтавської обласної ради імені Феодосія Рогового під головуванням першого заступника голови обласної ради Євгена Холода.

У засіданні взяли участь директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Вікторія Пилипенко, голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб, науковці, представники Полтавського Національного педуніверситету, голова обласної організації НСПУ Наталія Трикаш, заступник директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Інна Шерстюк.

Усього надійшли подання трьох претендентів у двох номінаціях.

«Чому лише три номінанти? Гадаю, тому, що це вперше. Якщо все пройде гарно, з’являться й інші номінанти, бо у нас багато достойних талановитих людей», — зазначила секретар журі премії, завідувач кафедри української літератури ПНПУ Віра Мелешко.

У номінації «Громадська діяльність» лауреатом визнали сина Феодосія Рогового Юрія, вчителя-пенсіонера Пирогівської ЗОШ Глобинської міськради за популяризацію творчого доробку свого батька та увічнення його пам’яті, видання 7 тематичних книжок.

Дискусії виникли під час обговорення номінантів у номінації «Сучасна проза». Тут були представлені два автори — Євген Бутенко з художньо-історичним романом про Івана Даценка «Доля Героя з Полтавщини» та Сергій Осока (Нечитайло) зі збірку оповідань і новел «Нічні купання в серпні». Відкритим голосуванням більшість підтримала Сергія Осоку. Одразу виник намір презентувати його книгу у вересні на Форумі видавців у Львові, де братиме участь і Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

Відповідного до Положення, розмір премії імені Феодосія Рогового становить 5 тис. грн. Нагородження відбудеться 27 серпня, у день народження Феодосія Рогового.

Перейти до вмісту