Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві фахівці КМЄС навчатимуть поліцейських з трьох областей ефективному діалогу з учасниками масових зібрань (ФОТО)

Упродовж 10-12 липня представники поліції Полтавщини, Київщини та Сумщини, які входять до складу робочих груп з питань комунікації, пройдуть базовий тренінг від представників Консультативної місії ЄС в Україні та за участі групи тренерів Національної поліції України по курсу «Поліція діалогу». 

Концепцію дій груп перемовників з трьох областей у рамках курсу для поліцейських проводитимуть тренери КМЄС Лена Борг та Олексій Бочарников, а також тренери Нацполіції України Ігор Цибульський, Андрій Мальченко та Мар’яна Сорокіна. Про це повідомил у ГУ НП у Полтавській області.

Упродовж визначеного часу поліцейських, а саме представників підрозділів превентивної діяльності, навчатимуть вести перемовини з учасниками масових заходів задля попередження вчинення ними порушень громадського порядку та уникнення подальшого силового розв’язання конфліктів.

Тренер-радник КМЄС Лена Борг, яка майже 40 років працює у поліції Швеції, розповіла, що головним інструментом поліцейського під час таких заходів мають бут не силові дії, а слова. Саме від того, наскільки вміло перемовник домовиться із учасниками зібрань, і залежить подальше мирне залагодження ймовірних конфліктів. 

– Комунікація з поліцією відіграє важливу роль і є ефективною у забезпеченні мирного перебігу масових зібрань громадян, – зазначила Лена Борг. – «Поліція діалогу» ефективно функціонує у  європейських країнах та схвалена спеціалістами правової галузі по всьому світу. Тому таку практику ми пропонуємо до упровадження в Україні.

У змодельованих ситуаціях поліцейських навчатимуть психології натовпу, виявляти правопорушників, оцінювати ризики під час проведення масових заходів задля попередження та деескалації конфліктів чи непередбачуваних ситуацій.

Перейти до вмісту