Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У поліції Полтавщини обговорили механізм протидії незаконному видобуванню корисних копалин загальнодержавного значення

Протягом минулого тижня до поліції надійшли кілька інформацій про факти незаконного видобування піску в деяких районах області. За зареєстрованими повідомленнями поліція вже розпочала досудові розслідування. 

Саме питання запобігання порушенням встановлених правил використання надр та видобування корисних копалин стали ключовою темою наради, яка сьогодні відбулася у Головному управлінні поліції області під головуванням начальника – полковника поліції Андрія Замахіна.

У нараді взяли участь представники управління захисту економіки, управління патрульної поліції, слідчого управління, профільних оперативних підрозділів Апарату поліції, а також – Олег Перепелиця, голова обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, та Степан Тимочко, помічник народного депутата Верховної Ради України Олега Недави – заступника голови комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Основні позиції, на яких ґрунтується визначений під час наради механізм співпраці правоохоронців, органів державної влади та місцевого самоврядування, – вжиття жорстких заходів реагування на протиправні дії у сфері надровидобування, оперативна взаємодія сторін за всіма виявленими фактами та притягнення винних до юридичної відповідальності.

Перейти до вмісту