Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці стартує ІІІ – й тур громадських оплачувальних робіт для учнів та студентів

1 серпня розпочинається ІІІ – й тур громадських оплачувальних  робіт для представників учнівської та студентської молоді.

Оплата їхньої праці здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету. За повний робочий місяць молоді люди отримують кошти в  розмірі мінімальної заробітної плати.  

Вцілому, цього року громадськими оплачувальними роботами у червні місяці було охоплено 87 учнів і студентів із закладів освіти Кременчука, у липні – 112, а в  серпні – 82 юних кременчужанин. Про це повідомили у міській раді.

У Кременчуці соціальний проект щодо тимчасового працевлаштування на час літніх канікул запровадили понад 10 років тому. Його головною метою є поліпшення матеріального становища представників учнівської та студентської молоді. Перевага при працевлаштуванні традиційно надається дітям із сімей пільгових категорій в тому числі: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей із сімей вимушених переселенців із Східних регіонів України, дітей, із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Для працівників віком від 14 до 18 років відповідно до чинного законодавства встановлюється скорочена тривалість робочого часу, а саме:

  • віком від 16 до 18 років – 36 годин на тиждень;
  • віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період літніх канікул) – 24 години на тиждень.

Заробітна плата працівникам молодше 18 років при скороченій тривалості щоденної роботи виплачується в такому ж розмірі, як працівникам відповідних категорій при повній тривалості щоденної роботи.

Перейти до вмісту