Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники Полтавщини проводять для дітлахів пізнавально-профілактичні заходи (ФОТО)

Учора фахівці Служби порятунку «101» у рамках акції «Безпечний відпочинок» провели для юних відпочивальників з дитячого табору «Зоряний», що в селі Дмитрівка поблизу міста Горішні Плавні, а днями раніше рятувальники провели подібні заходи для малечі з таборів відпочинку Кременчуцького, Зіньківського та Семенівського районів.

Під час зустрічі з дітлахами, рятувальники нагадували правила безпеки життєдіяльності, зокрема правила пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку в лісових масивах, правила безпечної поведінки на воді, як поводитися під час грози, при виявленні отруйних плазунів, підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Також, вогнеборці демонстрували дітям пожежні автомобілі, бойове спорядження та технічне обладнання, розповідали тактико-технічні характеристики спецтехніки та провели показове гасіння умовної пожежі.

Діти мали змогу не лише пригадати життєво важливі правила безпечної поведінки, дізнатися більше про пожежно-рятувальну службу, а й спробувати себе у ролі вогнеборців. Так, всім бажаючим була надана можливість вдягти бойовий одяг рятувальників, елементи спорядження, посидіти в пожежному автомобілі та ліквідувати умовну пожежу.

Для того, щоб діти не забували та дотримувалися правил безпеки життєдіяльності, фахівці ДСНС наприкінці заходів вручали тематичні пам’ятки.

Перейти до вмісту