Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Роз’яснення Держпраці з питання оплати роботи у святкові і неробочі дні

З питання оплати роботи у святкові і неробочі дні надає роз’яснення головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Ольга Шувакіна.

За статтею 73 КЗпП України робота у святкові і неробочі дні компенсується відповідно до вимог статті 107 КЗпП України, якими визначено, що робота у святковий день компенсується працівникам у грошовій формі, тобто години, фактично відпрацьовані у святковий або неробочий день , оплачуються у подвійному розмірі. Зокрема, працівникам, які одержують місячний оклад – у розмірі одинарної годинної або денної ставки понад оклад, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася в межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад – якщо робота провадилася понад місячну норму.

У такому розмірі оплачують години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день.

Отже, працівникові, який залучався до роботи у святковий чи неробочий день, мають провести оплату в подвійному розмірі та за угодою сторін (домовленістю між працівником і роботодавцем) може бути надано додатковий день відпочинку.

Перейти до вмісту