Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Розпочався процес створення ще однієї ОТГ в Карлівському районі Полтавщини

Нині на Карлівщині є лише Ланнівська ОТГ, яка за менш ніж рік після проведення перших виборів демонструє неабиякі успіхи.

За перспективним планом в районі мало бути дві ОТГ. На жаль, суттєво гальмується процес створення об’єднаної територіальної громади із центром в Карлівці. Там відсутнє бажання керівництва райцентру долучитися до децентралізації й отримати історичний шанс для розвитку, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

Не дочекавшись зустрічних кроків на зближення від райцентру, ініціативу переходили сільські громади Карлівщини. Процес створення розпочато за ініціативи Віктора Котенка, голови Мартинівської (донедавна Халтуринської) сільської ради.

Перше засідання ініціативної групи відбулося за участі експертів Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Тетяна Паутова, експерт за місцевих фінансів, та Геннадій Фасій, експерт з надання муніципальних послуг Полтавського ЦРМС, розповіли присутнім про переваги добровільного об’єднання, успішні практики ОТГ Полтавщини.

Тепер слово за депутатами сільської ради, які мають остаточно легітимізувати початок створення ОТГ навколо Мартинівки. Найближча сесія Мартинівської сільської ради повинна прийняти остаточне рішення й розіслати запрошення об’єднатися навколишнім населеним пунктам.

В ідеальному варіанті новостворена Мартинівська ОТГ може провести перші вибори вже у жовтні цього року.

Потенційно нова об’єднана територіальна громада Полтавщини матиме у своєму складі більше 4 тисяч населення та буде фінансово спроможною, адже на її території діють підприємства газовидобувної галузі та місцевого аграрного соціально-відповідального бізнесу.  

Перейти до вмісту