Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Протягом тижня на Шишаччині проходить обласна науково-дослідницька експедиція

Експедиція проходить на території геологічної пам’ятки природи «Бутова гора». Її учасники – вихованці Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, учасники предметних олімпіад та конкурсів-захистів членів Малої академії наук України.

Загалом участь у роботі експедиції беруть 68 дітей з міст Полтава, Кременчук, Миргород, Горішні Плавні, Лубни. Полтавського, Новосанжарського, Кременчуцького, Решетилівського, Карлівського, Зіньківського, Семенівського, Гребінківського, Диканського районів. Білоцерківської, Шишацької, Засульської, Пирятинської, Гребінкіської об’єднаних територіальних громад. Полтавської обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей імені Антона Макаренка та Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

– Робота Полтавського екоцентру характеризується пошуком нових і вдосконаленням традиційних форм та методів екологічного виховання. Обласна науково-дослідницька експедиція – нова форма роботи з дітьми у природному середовищі, – зауважила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Науковий супровід під час експедиції здійснюють науковці Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка та Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

Експедиція – невід’ємна частина навчально-виховного процесу в Полтавському обласному екоцентрі. Вона сприяє ґрунтовному закріпленню набутих під час занять теоретичних знань.

– Літо – пора відпочинку, але без поповнення багажу знань виховати справжнього еколога неможливо. Здобути знання з різних біологічних дисциплін, набути навички польових досліджень, обрати тему майбутньої науково-дослідницької роботи, зібрати для неї матеріал та покращити здоров’я в екологічно чистій місцевості дітям дає змогу науково-дослідницька експедиція. Адже це пряме спілкування з природою, не через підручник, а через дотик, – зазначив директор Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Віталій Бедніна.

Флору та фауну на природно-заповідних територіях Шишацького краю юні дослідники вивчатимуть протягом тижнів. Протягом цього часу крім екскурсій та навчальних занять з біології та хімії, учасників експедиції чекають цікаві пізнавально-розважальні заходи, спортивні ігри та змагання. Значна увага приділяється національно-патріотичному вихованню учнівської молоді.

Перейти до вмісту