Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Про що одержувачі житлової субсидії повинні інформувати органи соціального захисту населення

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів проінформувати управління соціального захисту населення про обставини для перерахунку призначеної житлової субсидії, повідомляє Департамент соціального захисту населення Полтавської ОДА.

Такими обставинами є:
   – зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства (орендар, внутрішньо переміщена особа — членів домогосподарства, які фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу;
   – зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;
   – зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;
   – зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;
   – зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;
   – наявність у володінні осіб з урахуванням, яких призначено субсидію, а також у членів їх сімей, транспортного засобу з дати випуску якого не минуло 5 років;
   – здіснення купівлі (набуття права власності у інший визначений законодавством спосіб)/ оплати послуг на суму понад 50 тис. грн. протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії (призначенням субсидії без звернення).

   При цьому, у разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства подаються нові заява та декларація.

 З 1 травня поточного року під час призначення субсидії враховуються доходи не лише зареєстрованих осіб, яким призначається субсидія, але і членів їх сім’ї, у разі реєстрації (фактичного поживання) за іншою адресою. Таким сім’ям для призначення субсидії необхідно подати нові заяви про призначення житлової субсидії і декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

У разі неповідомлення про вказані зміни надання субсидії припиняється сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається до бюджету.

Перейти до вмісту