Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у Полтаві вчили користуватися ЕТС “ProZorro. Продажі” (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Полтавській ОДА відбулося засідання «круглого столу» для представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади з питань використання ЕТС «ProZorro. Продажі» для продажу об’єктів малої приватизації, оренди комунального майна.

Згідно з Законом «Про приватизацію державного і комунального майна», який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro. Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об’єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Для того, аби роз’яснити усі засади Закону України «Про малу приватизацію майна» та переваги електронного майданчику до Полтави приїхав в. о. директора ДП «Прозорро. Продажі» Олексій Соболев.

 

— Сьогодні ми маємо гарну можливість навчитися. До нас приїхав керівник ДП «ProZorro. Продажі» для того, аби роз’яснити усі засади Закону України «Про малу приватизацію майна», а також використання майданчика, який дозволить більш ефективно управляти ним. Для місцевої влади дуже важливо саме зараз, коли з’являються додаткові ресурси, зрозуміти правила успішних маркетингових ходів, щоб отримати максимальну вигоду для своїх територій”, — наголосила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Полтавщина стала першою областю, яку відвідує команда ДП “ProZorro. Продажі”.

За словами Олексія Соболева, першим об‘єктом в рамках малої приватизації стало двоповерхове приміщення недіючої стоматологічної поліклініки в центрі Житомира. Воно було виставлене відділом по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради на торговельному майданчику smarttender. biz, сертифікованому ProZorro. Одразу після цього свої перші об’єкти малої приватизації в системі зареєстрували Львів та Ізмаїл.

— Сьогодні ми пояснимо, що це за система і як у ній працювати. Вона уже обов’язкова для малої приватизації та може допомагати з легкістю продавати, здавати в оренду чи управляти відносинами між містом та бізнесменами електронно і прозоро. Ми навчатимемо людей нею користуватися. Уже 30 міст України її використовують тим чи іншим шляхом і багато є яскравих прикладів, коли це зручно місту, бо в нього відпадають проблеми і з’являються додаткові гроші. Зручність системи у тому, що це електронні аукціони, не потрібно вести перемовини, і ніхто нікого не звинувачує у корупції, бо усі результати, всі ставки після аукціону розкриваються, і будь-який громадянин може побачити. Для бізнесменів це зручно, бо вони працюють не з одним веб-сайтом, а з 18 майданчиками, які надають послугу доступу до системи, — розповів Олексій Соболев.

 

Зазначимо, що ДП «ProZorro. Продажі» — це електронна торгова система, створена за ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного Банку України та українських електронних майданчиків. Система отримала міжнародне визнання.

Захід відбувся за сприяння Проекту ПРОМІС.

 

 

Перейти до вмісту