Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина отримала 42 медичні автомобілі (ФОТО)

Транспортними засобами будуть перевозити аналізи, а деякі автомобілі працюватимуть у якості пересувних лабораторій та пристроїв для телекомунікаційної медицини.

Поряд з адмінбудівлею обласної ради ключі від нової техніки з рук обласної влади отримали представники об’єднаних територіальних громад та районів.

“У нас реалізується субпроект Світового банку під назвою “Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію у Полтавській області”. Це позика на більш ніж 44 млн доларів, які область отримала поступового. Автомобілі будуть їздити селами, збирати потрібні аналізи”, – розповіла в.о. головного лікаря Полтавського обласного Центру здоров’я Ніна Дурдикулиєва.

Загалом, обласним медикам передали 7 автомобільних пересувних комплексів та 35 медичних авто.

“Також область отримала діагностичний комплекс у складі 947 пристроїв для дистанційної передачі ЕКГ та 34 центральних станцій для отримання даних. Це дозволить пришвидшити та поліпшити передачу даних ЕКГ на відстані, для подальшого консультування”, – зазначив у своєму виступі голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

У свою чергу, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький наголосив, що початкова стадія медичної реформи успішно просувається на Полтавщині.

«Коли говорять про провал медичної реформи, то, мабуть, не знають, що відбувається в Полтавській області. Нехай приїдуть і подивляться, яким чином та як успішно просувається початкова стадія медичної реформи саме на Полтавщині, – сказав Олександр Біленький. – Сучасні автомобілі, супутня медична техніка, за допомогою якої пацієнт може дистанційно отримати якісні медичні послуги, інші важливі новації у галузі є результатом системної роботи влади у цьому напрямку, свідченням того, що політика Президента, Уряду, обласної влади не розходиться з ділами».

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака, відтепер зібраний біологічний матеріал з кожного центру первинно медико-санітарної допомоги області на відповідних автомобілях потраплятиме до центральних районних лікарень, де буде далі вивчатися фахівцями.

“Кожний автомобіль має відповідний мінімальний набір того обладнання, яке вкрай потрібне для того, щоб доставити, згідно з вимогами стандарту, біологічний матеріал. Це зовсім інший, якісний підхід до справи”, – сказав Віктор Лисак.

 

   

Перейти до вмісту