Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На засіданні Полтавського виконкому виділили кошти для соціально-незахищених верств населення

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету, яке провів Полтавський міський голова Олександр Мамай. На порядку денному члени виконкому розглянули та затвердили ряд важливих питань для життєдіяльності міста. Зокрема, прийняли рішення «Про виділення коштів за Програмою соціального забезпечення та соціального захисту населення міста Полтава «Турбота» на 2018 рік». Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Більш детально з цього питання доповіла начальник управління соціального захисту Наталія Бондаренко. Так, відповідно до рішення, з міського бюджету будуть виділені кошти на:

• надання матеріальної допомоги мешканцям міста за особистими зверненнями та за поданням депутатів Полтавської міської ради на загальну суму 388 тисяч гривень;

• надання одноразової матеріальної допомоги (за зверненнями) п’ятнадцятьом учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, – мешканцям міста Полтава, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення на загальну суму 15 тисяч гривень (по 1 тисячі гривень кожному);

• 40 тисяч гривень спрямовується двом батькам, за зверненнями, на лікування дітей, які тяжко хворіють та потребують постійного вартісного медикаментозного лікування (по 20 тисяч гривень кожному);

• 399 тисяч 800 гривень передбачено для громадської організації «Міська асоціація дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства м.Полтави» для проведення організаційних заходів (просвітницьких, культурно-масових, дозвілля, занять з іпотерапії тощо), літнього відпочинку дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства до 35-ти років із одним супроводжуючим.

Міський голова Олександр Мамай наголосив, що соціальний захист населення, підтримка тих, хто потребує особливого захисту, осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах – один з найважливіших напрямків діяльності влади Полтави. Мер переконаний, Програма «Турбота» має функціонувати постійно, як додаткова підтримка мешканців міста – людей з інвалідністю, ветеранів, учасників АТО та чорнобильців, багатодітних родин.

Рішення про виділення коштів для соціально-незахищених верств населення члени виконавчого комітету підтримали одностайно.

Перейти до вмісту