Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині в’язні совісті вклонилися національним святиням

Керівники та члени обласних організацій очолюваного Ориною Сокульською Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих віддали шану Світочам Рідного Народу та завітали до Храмів Української Духовності на полтавській землі.

Ініціатори й учасники літературно-мистецьких урочистостей «Нас єднає Україна», організованих Полтавським обласним товариством політичних в’язнів і репресованих та його головою Анатолієм Банним, поклали квіти до пам’ятника Національному Провидцеві Тарасу Шевченкові та Українському Гетьманові Івану Мазепі. Відвідали садибу-музей першого класика нової української літератури Івана Котляревського. Зацікавилися експозицією Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка та доробком екскурсовода-завідувачки науково-виставкового відділу Алли Тимошенко. Від історичного серця нашого міста до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному вірних синів і дочок – в’язнів сумління з усієї України знову закохувала в рідне слово та оспівувала культурні скарби голова обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада» Валентина Шемчук. Побували й в Історико-культурному центрі «Вечори на хуторі Проні поблизу Диканьки», де святкували разом із Миколою Гоголем – музикантом Володимиром Рєзніком та гоголівськими героями-митцями й школярами – Марією Петровою, Максимом Гергалом, Сергієм Івановим і Віталієм Поповим. Гості нашого міста оглянули унікальні літаки просто неба в Полтавській філії Національного військово-історичного музею України – Музеї важкої бомбардувальної авіації, де відкрита виставка «Блокпост Пам’яті» на вшанування героїчних українців, загиблих за Вітчизну в боротьбі з російськими агресорами. За постійну та щиру підтримку організатори дуже вдячні Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації та Управлінню культури виконкому міської ради.

Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих та його голова Орина Сокульська залишили на землі Полтавщини святу росинку своєї відданої душі, зігрітої справами однодумців, їхнім талантом і сердечністю, вірою і завзяттям.

Валентина Шемчукзаслужений працівник культури України

 

Перейти до вмісту