Ви тут:
Суспільство Україна 

Міністрам заборонили спілкувіатися з росіянами без дозволу МЗС

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наказав міністрам погоджувати з МЗС будь-яке спілкування з представниками РФ

Про це Гройсман заявив під час засідання Кабміну, передає Еспресо.TV.

“Прошу зауважити, колеги, що на такі речі (на кшталт листування з представниками РФ, – ред.) ви повинні, по-перше, одразу реагувати. По-друге, ні в кого з вас немає мандату вести будь-які розмови з країною-агресором. І всі такі речі, запити провокаційні і так далі координувати з міністерством закордонних справ. І діяти тільки в межах тих директивів і мандатів, які надає уряд”, – сказав Гройсман.

Таку вимогу очільник уряду озвучив після появи у ЗМІ інформації про намір Міненерговугілля відновити співпрацю з російським “Росатомом”.

Міністр енергетики Ігор Насалик спростував наявність пропозиції співпраці для корпорації “Росатом”. При цьому він оприлюднив свій лист першому заступнику директора “Росатому” Кирилу Комарову, в якому йдеться про “готовність обговорити стан реалізації спільних проектів” щодо розірвання угоди про будівництво заводу з виробництва ядерного палива та викуп іноземним інвестором російської частки в ПрАТ “Завод з виробництва ядерного палива”.

Повідомлення про лист із пропозиціями співпраці Насалик назвав фейком, а під час засідання уряду заявив, що лист Комарову про розірвання угоди відправили не напряму, а через МЗС.

Перейти до вмісту