Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Літо перетнуло екватор: у таборі “Супутник” розпочали третю зміну

18 липня урочисто відкрили третю оздоровчу зміну в комунальному закладі «ПДЗОВ «Супутник», що у с. Михайлівка Диканського району. Уже традиційно, на урочистості з нагоди відкриття зміни завітав міський голова Олександр Мамай. Очільник міста особисто перевірив в яких умовах відпочивають діти, поспілкувався з адміністрацією табору, вожатими та самими відпочивальниками.

Цієї зміни «Супутник» прийняв більше 300 дітей. Серед них і діти пільгових категорій, які відпочивають у таборі безоплатно. Загалом, за чотири зміни тут планують оздоровити близько тисячі дітей, повідомляє Полтавська міська рада.

Міський голова Олександр Мамай зауважив, що організація літнього відпочинку – завжди важливе завдання для міської влади:

“Аби діти мали змогу відпочивати яскраво, комфортно, в належних умовах, в таборі провели неабиякі підготовчі роботи. Цьогоріч тут капітально відремонтували їдальню та реконструювали літню естраду”.

На ці цілі з міського бюджету спрямували 2 мільйони 736 тисяч 200 гривень. Проводили тут і поточні ремонтні роботи. На них з міського бюджету спрямували 407 тисяч 200 гривень.

Оновленою естрадою захоплені маленькі відпочивальники закладу. Ділячись враженнями, розповідають: тепер у них є набагато більше можливостей продемонструвати свої таланти:

“Раніше сцена була удвічі, а то і втричі менша, – розповіла 11-річна Євгенія Лавренко, яка уже вчетверте відпочиває в таборі. – Так само і глядацьких сидінь було значно менше. Тепер же у нас є можливість виступати цілими загонами, демонструвати те, що ми уміємо, відпочивати усім разом”.

Знову і знову повертається до улюбленого табору і Анна Вацька. Цьогоріч тут відпочиває увосьме. Говорить, якщо один раз потрапив до «Супутнику», їхати ще кудись більше не захочеться:

“Тут просто чудова атмосфера. Завжди цікаві тематичні зміни. У нас завжди креативні та веселі вожаті, які завжди вигадують для нас щось нове. Окрім цього, тут чудове харчування”.

Директор закладу Світлана Кадучка розповіла, що підготовка до нового оздоровчого сезону завжди розпочинається відразу після завершення попереднього:

“Уже з вересня розпочнемо готуватися до нового сезону, аби наступного року нашим дітям було ще цікавіше, ще краще, ще комфортніше. Дуже вдячні міській владі за підтримку та увагу. Цьогоріч вдалося дуже багато зробити для наших дітей. Окрім нової естради та відновленої їдальні, дуже радують замінені вікна в корпусах. А щоби наші діти харчувалися збалансовано, для нашого табору закупили пароконвекційну піч”.

Кожен день в «Супутнику» – справжнє свято. Так, сьогодні усі відпочивальники табору поринули в енергійну атмосферу 80-х років і влаштували справжню диско-паті. Уже на новій естраді діти усіх загонів демонстрували свої танцювальні здібності.

А наприкінці заходу усі відпочивальники отримали неочікувану звістку від міського голови Олександра Мамая. Днями усі вихованці табору «Супутник» разом з вожатими відвідають зоопарк «Бабусин дворик» та розважальні локації.

Перейти до вмісту