Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Карлівські рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки

З метою запобігання виникнення пожеж у екосистемах через людський фактор, рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди як по лісовим масивам краю, так і по житловому сектору аби донести до громадян важливість дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Так, сьогодні фахівці Служби порятунку «101» провели профілактичні бесіди з мешканцями міста Карлівка.

Спалюючи суху траву на городах, присадибних ділянках та інших відкритих територіях люди забувають про небезпеку яку несе в собі неконтрольований вогонь. Також, велику небезпеку для екосистеми становлять лісові пожежі, які можуть виникнути через необережне поводження з вогнем під час відпочинку. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Рятувальники нагадували, що через спалювання сухої трави та сміття виникає більшість небезпечних пожеж, також існує загроза загоряння лісових масивів, житлових будинків та інших споруд. Крім того, при горінні сухої трави на узбіччях автошляхів погіршується видимість, що може призвести до виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Наостанок профілактичних бесід рятувальники вручали тематичні листівки.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області закликає громадян не провокувати пожежі на відкритій території! Якщо під час відпочинку на природі чи знаходячись на присадибній або дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101.

Перейти до вмісту