Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Глобинська громада ділиться досвідом з Дніпропетровською та Харківською областями

24 липня в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, з навчальним візитом до Глобинської ОТГ прибули делегації представників органів місцевого самоврядування з Дніпропетровської та Харківської областей.

Метою візиту було вивчення досвіду реалізації проектів та програм на теренах Глобинської міської об’єднаної територіальної громади.

Перша частина візиту у вигляді пленарного засідання проходила в залі засідань Глобинської районної ради (до речі, висловлюємо слова вдячності керівництву районної ради та райдержадміністрації за матеріальну та технічну допомогу в проведенні цієї частини заходів).

Міський голова Станіслав Джусь ознайомив гостей з ресурсним та виробничим потенціалом громади. Модератор навчального візиту – заступник міського голови Олександр Артюшенко поінформував гостей про здобутки, отримані громадою за часи її існування. Начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради Володимир Бондарь розповів колегам з сусідніх областей про те, як проводиться стратегічне планування в громаді, поділився досвідом муніципальної підтримки ініціатив громадян.

На необхідності просторового планування в громадах та особливостях впровадження його в Глобинській громаді розповів присутнім головний архітектор міської ради Сергій Гапченко.

Розвиток освіти, медицини, культури та соціальний захист жителів громади були темою виступу заступника міського голови Галини Токаренко.

В роботі пленарної частини навчального візиту взяли участь голова райдержадміністрації Вадим Данилевський та його перший заступник Інна Авраменко.

Наступна частина візиту проходила на території населених пунктів громади (через негоду деякі пункти програми залишилися невиконаними).

Делегації відвідали міський ЦНАП, де з інформації  начальника Ольги Гапченко дізналися про роботу центру та послуги, які ним надаються. Дехто з гостей поділився і своїм позитивним досвідом роботи в сфері надання адміністративних послуг.

Не дивлячись на грозу та зливу, гості з цікавістю знайомилися з будівельним об’єктом «Реконструкція очисних каналізаційних споруд м.Глобине продуктивністю 400 м3 на добу», який дасть можливість покращити екологічне становище в місті.

Великий інтерес викликали відвідини єдиної в районі опорної школи – Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5. З роботою, новими спеціалізованими навчальними класами, музеєм якої ознайомили гостей директор Світлана Романенко та її заступники – Наталія Шварц і Зінаїда Лисенко. Особливо сподобалася візитерам частина першого поверху, в якій розміщені початкові класи – світлі відремонтовані приміщення, чудове обладнання, прикрашені малюнками стіни коридору – все це надаватиме позитивного імпульсу дітям для навчання в умовах нової української школи. Один з гостей – представник Петриківської ОТГ Дніпропетровської області Володимир Коноваленко (до речі, виходець з Пустовійтового, трудову діяльність починав директором Опришківської школи) запропонував господарям відвідати їхню громаду для вивчення досвіду роботи їхньої опорної школи.

Останнім пунктом навчального візиту було село Опришки. На майданчику, де ведеться реконструкція із застосуванням енергозберігаючих технологій Опришківської амбулаторії ЗПСМ, дніпрян та харків’ян зустріла староста цього округу Тетяна Садлівська. Вона відповіла на запитання з повсякденної роботи, які цікавили її колег – старост з сусідніх областей. А Олександр Артюшенко показав гостям сам об’єкт, відмітивши при цьому його особливість – розміщення в будівлі квартири для лікаря, що дасть можливість залучити до роботи в селі молодих спеціалістів.

І на останок гості мали змогу відчути атмосферу умиротворення і спокою нещодавно збудованого і вже відкритого для богослужіння храму – дерев’яної церкви УПЦ КП в с.Опришки, де їх люб’язно зустрів настоятель отець Володимир.

Джерело: сайт Глобинської міської об’єднаної територіальної громади

 

Перейти до вмісту