Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До Полтави завітав голова Представництва Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Україні

Сьогодні заступник міського голови Світлана Тарашевська мала зустріч з головою Представництва Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Україні Горхмазом Гусейновим.

Як повідомляють у Полтавській міській раді, мета візиту – вивчення ситуації щодо допомоги внутрішньопереміщеним особам, які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України, а також соціальна реабілітація демобілізованих учасників АТО.

На зустрічі були присутні голова Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста Ірина Плюсніна та керівники управлінь, які займаються вищезазначеними питаннями.

Під час розмови Світлана Тарашевська зауважила, що Полтавська обласна організація та міська влада тісно співпрацюють у даних напрямках вже не один рік:

– Разом ми оперативно відреагували на проблеми внутрішньопереміщених осіб, а також соціальну реабілітацію демобілізованих учасників АТО, підримку їхніх родин. Активну роботу з даними категоріями проводить наш міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління охорони здоров’я. Окрім того, діє міська Програма соціального забезпечення та соціального захисту населення Полтави «Турбота», в рамках якої одноразова матеріальна допомога за особистими зверненнями надається містянам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпечення її проведення.

Окремої уваги заступник міського голови приділила питанню оздоровлення дітей учасників АТО. На здешевлення путівок для таких дітей та інших, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, з міського бюджету виділено більше 6 млн грн. Цьогоріч в Полтаві запроваджено відшкодування повної вартості путівки з місцевого бюджету для дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів.

Голова Представництва Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Україні Горхмаз Гусейнов зауважив, що є різні практики роботи з владою, тому приємно, що міська влада Полтави та обласна організація мають налагоджену співпрацю, яка дає позитивні результати:

– Тільки у тісній взаємодії можна очікувати і бачити хороші результати. Завдяки вашій плідній роботі було реалізовано і продовжують реалізовуватись безлечі соціальних проектів. Людям, які опинились у складних життєвих обставинах необхідна наша допомога. Для цього і працюємо.

Разом з тим, за постійну підтримку організації Горхмаз Гусейнов вручив Світлані Тарашевській відзнаку.

Перейти до вмісту