Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До «КрАЗу» завітали ретро-автомобілі

14 липня в рамках фестивалю «Ретро-зліт «Олександрія» відбувся четвертий етап Кубку України з ралі на історичних транспортних засобах. Стартувало ретро-ралі з міста Олександрія, фініш відбувся на Кременчуцькому автозаводі. В заході взяло участь більше 25 автомобілів та мотоциклів, серед яких: ВАЗ-21011, DESOTO S6, Hanomag Sturm, Porshe 924, Honda CIVIC, BMW M3 E30, ГАЗ-12 ЗИМ, Волга-21, Jawa-360 та багато інших.

Раритетна техніка прибула з Києва, Полтави, Кременчука, Запоріжжя, Харкова, Кривого Рогу та інших міст. Деякі з авто є унікальними в масштабі всієї України, повідомляє прес-служба «КрАЗ».

Учасники ретро-ралі «Олександрія» ознайомилися з музеєм кременчуцького автозаводу, де для них провели дуже цікаву і корисну екскурсію. Слухачі були у захваті від величної історії заводу, яка на їхній подив, розпочалася у 1945 році з виробництва мостів, а потім — комбайнів. Своє захоплення вони з великим задоволенням висловлювали у книзі відгуків музею.

Проте найбільше зацікавлення у відвідувачів викликали автомобілі КрАЗ, розміщені на виставковому майданчику автозаводу.

На виставці автомобілів були експоновані історичні вантажівки: самоскид КрАЗ-222 «Дніпро», бортовий КрАЗ-260, КрАЗ-214, КрАЗ-255Б1-БМКТ, КрАЗ-7Е6316 «Сибір» та шоу-трак КрАЗ-Крейзі.

Також, учасники ретро-ралі ознайомилися з новими автомобілями КрАЗ, які були представлені до їхньої уваги. Гості були вражені широким модельним рядом – від середньотонажного зерновозу КрАЗ-5401С2 до військових автомобілів КрАЗ-Шрек-М та КрАЗ-5233.

По закінченні екскурсій втомлені, але натхненні автомобілісти повернулися до Олександрії, де вже наступного дня, в неділю, відбулася щорічна виставка ретро-автомобілів та мотоциклів.

Перейти до вмісту