Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Для травматологічного відділення Лубенської придбали нове обладнання

Для травматологічного відділення Лубенської комунальної центральної міської лікарні за кошти міського бюджету придбали нове обладнання.

Завідувач відділення Анатолій Кузьменко показав та докладно розповів про його функціональне призначення.

Зокрема, для операційної придбали дистракційний прилад. Він допомагає розтягувати м’язи пацієнтові під час оперативного втручання, щоб легше і простіше здійснювати репозицію (штучне відновлення правильного положення зміщених уламків кісток при переломах). Раніше цю функцію доводилося виконувати асистентові. Також цей прилад допомагає зафіксувати уламки, щоб зробити рентгенівські знімки інтраопераційно (під час операції).

Було придбано ортопедичний операційний стіл, в якому є функції зміни та фіксації тіла пацієнтів в необхідному положенні. Варто зазначити, що цей стіл – рентгеноконтрастний, що допомагає під час операції робити знімки для оцінки точності з’єднання зміщених уламків кісток.

Також Анатолій Анатолійович поділився планами на майбутнє щодо проведень у відділенні з кінця поточного року операцій з ендопротезування (заміни суглоба).

Важливим придбанням для відділення стали й функціональні ліжка. Спеціальний механізм надає можливість піднімати голову і ногу пацієнтам в перші 2 дні після операції. Ще однією важливою перевагою цих ліжок є наявність коліщат, що дає змогу перевезти хворого до операційної і назад, не використовуючи каталку. Це, звичайно, набагато полегшує робочий процес медперсоналу та зменшує больові відчуття пацієнтів.

Нове обладнання є надзвичайно необхідним та корисним як для працівників травматології, так і для пацієнтів, які знаходяться тут на лікуванні. Його придбання стало черговим кроком вперед у сфері покращення надання медичних послуг Лубенською лікарнею.

Перейти до вмісту