Ви тут:
Суспільство Україна 

Зловмисники пустили під укіс вантажний поїзд у Дніпрі: з рейок зійшли локомотив та вагони

Сьогодні, 19 червня близько 4-ї ночі на станції Нижньодніпровськ-Вузол через крадіжку верхньої будови колії сталося сходження локомотива та 15 вантажних вагонів. Про інцидент повідомлено правоохоронні органи, на місці працює комісія ПАТ «Укрзалізниця».

Сходження сталося через розкрадання  злодіями болтів та скріплень головної колії № 3 станції. Вісім вагонів, що зійшли з рейок, були навантажені прокатом, трубною заготовкою та дизпаливом (5,1 та 2 відповідно), сім – порожніх. Унаслідок інциденту пасажирські поїзди далекого сполучення не затримуються. На 01:03 запізнився на прибуття приміський поїзд Дніпро – Орлівщина. Приміський поїзд Красноград – Дніпро на цей час затримується на 01:13, Дніпро – Орлівщина – на 01:55.

Залізничники занепокоєні ситуацією, яка склалася через несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту. Кількість випадків навмисних пошкоджень та розкрадань елементів техніки та інфраструктури постійно збільшується.

Заходи, які вживаються залізничниками, на жаль, не дають бажаних результатів щодо зменшення кількості випадків розкрадань і пошкоджень рухомого складу, елементів верхньої будови колії, пристроїв залізничної автоматики та зв’язку. Неодноразові звернення ПАТ «Укрзалізниця» до МВС, СБУ щодо активізації роботи їх місцевих підрозділів бажаного ефекту не дають. За добу в галузі фіксується по кілька втручань, що, в багато в чому, є наслідком бездіяльності правоохоронних органів.

Перейти до вмісту