Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Які ВНЗ Полтавщини увійшли до рейтингу «ТОП-200 Україна» – 2018

Шість закладів вищої освіти Полтавщини увійшли до рейтингу «ТОП-200 Україна» – 2018

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентували новий рейтинг академічний закладів вищої освіти (ЗВО) «ТОП-200 Україна» – 2018. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Методика проекту «ТОП-200 Україна» базується на використанні даних прямих вимірів та експертних думок. Незмінним базисом методики залишається загальний набір індикаторів для університетів різних типів, що дозволяє порівнювати результати діяльності. Так, діяльність ЗВО оцінюється за допомогою інтегрованого індексу – Iз, який містить три комплексні складові:

– Iнп – індекс якості науково-педагогічного потенціалу;

– Iн – індекс якості навчання;

– Iмв – індекс міжнародного визнання.

Таким чином, цьогоріч до рейтингу «ТОП-200 Україна» увійшли п’ять ЗВО з Полтави: Українська медична стоматологічна академія, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, Полтавська державна аграрна академія, Полтавський університет економіки і торгівлі та Полтавський національний педагогічний університет імені Володимира Короленка. А також Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського.

– Приємно відзначити, таку кількість закладів вищої освіти Полтавщини, які увійшли до рейтингу «ТОП-200 Україна». А це означає, що показники якості навчання, науково-педагогічного потенціалу та міжнародного визнання наших закладів щороку зростають. А значить, реформа освіти на Полтавщині впроваджується ефективно, – зазначила Олена Харченко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА.

Експерти зазначають, що більшість українських університетів щороку покращує показники за усіма напрямками своєї діяльності. Не зважаючи на зростання конкуренції на ринку освітніх послуг, ЗВО України активніше впроваджують інноваційні підходи до навчального процесу і наукової роботи, налагоджують співпрацю з зарубіжними партнерами та світовим науковим співтовариством.

Проте головним недоліком українських ЗВО так і залишається недостатня інформаційна відкритість.

Перейти до вмісту