Ви тут:
здоров’я Суспільство 

Вчені назвали овоч, що покращує пам’ять

Дослідження міжнародної групи французьких і японських учених показало, що цибуля сприяє очищенню й омолодженню клітин головного мозку. Позитивну дію цибулі на мозок наукові фахівці пояснюють його багатим вмістом активних сірчаних з’єднань, пише “Країна здоров’я“.

Цибуля не тільки здатна захищати організм від шкідливих мікробів і вірусів. За твердженням вчених, у людини, що вживає в їжу цибулю, поліпшуються інтелектуальні здібності і пам’ять. Те, що мозок починає працювати краще після вживання цибулі, пояснюється дією, що очищає його від сірчастих речовин, які активізують процес виведення з клітин токсинів.

Завдяки цьому центральний відділ нервової системи фактично омолоджується, заявили дослідники. Мікроелементи цибулі можуть вплинути не тільки на інтелектуальні здібності, вони сприяють і нормалізації емоційного тонусу людини.

Вчені стверджують, що, з’їдаючи на день 150 грамів цибулі, людина отримує половину добової норми вітамінів А і С, п’яту частину від норми калію і кальцію, які покращують роботу серця і є будівельним матеріалом для кісткової системи організму.

Крім цього, окремі наукові публікації говорять про те, що в цибулі є речовини, здатні сповільнювати утворення злоякісних клітин і запобігати появі раку грудей.