Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській установі виконання покарань №23 планують оновити систему охорони

Учора відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформаційної політики, Регламенту, депутатської етики та антикорупційної політики, яке провів її голова Сергій Луценко.

Цього разу депутати міської ради відвідали з робочим візитом Полтавську установу виконання покарань УДПтС України в Полтавській області (№23), аби перевірити хід виконання «Міської цільової Програми боротьби зі злочинністю та профілактики правопорушень на 2016-2020 роки», у частині виділення коштів та проведення ремонтних робіт. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Нагадаємо, на останній, п’ятнадцятій сесії Полтавської міської ради депутати підтримали внесення зміни до програми. Зазначені зміни стосуються виділення коштів з міського бюджету у сумі 300 тисяч гривень на проведення ремонтних робіт по будівництву сучасної телеємкісної системи виявлення на ділянці №3.

У зв’язку зі збільшенням випадків скоєння втеч засуджених з виправних закладів України, застарілістю технічного оснащення, саме у Полтавській установі (60-ті роки), та впровадженням нових технологій є потреба у капітальній реконструкції третього рубежу охорони на ділянках №1 та №2 периметру установи забороненої зони.

– Зазначені роботи передбачають встановлення сигналізаційної огорожі козиркового типу з підключенням до неї сучасних ємкісних сповіщувачів, сигнал від яких буде надходити до системи збору та обробки інформації, – зазначив начальник Полтавської установи виконання покарань № 23 Олексій Домашов.

Начальник відділу інженерно-технічних засобів охорони зв’язку та інформатизації, старший лейтенант Іван Тур розповів, що довжина ділянок, на якій планується заміна та оновлення технічного оснащення, становить близько 150 метрів. Конструкція ТЄСВ буде складатися з бетонних стовпів, між стовпами буде встановлено армовану сітку, по верх стовпів з металопрофіля та оцинкованої проволоки буде облаштовано конструкцію антенного полотна козиркового типу, також по всій довжині ТСЄВ буде встановлено два кільця виробу «Єгоза».

Голова постійної комісії Сергій Луценко підкреслив, що відповідні роботи необхідні для покращення системи охорони та унеможливлення втечі з Державної установи виконання покарань № 23:

– Тому спрямування коштів на систему охорони, яка допоможе запобіганню втечі з установи виконання покарань, вкрай необхідна, адже, це і в першу чергу безпека полтавців.

Перейти до вмісту