Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві почесних донорів України привітали з професійним святом

У багатьох країнах світу, зокрема і в Україні, 14 червня відзначається Всесвітній день донора крові.

З цієї нагоди та в рамках волонтерського проекту Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України «Ми з тобою однієї крові» відбулася урочиста зустріч з 18 почесними донорами України. Ці люди набули даного статусу після того, як безоплатно здали кров в кількості 40 разових максимально допустимих доз, повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

Голова Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ірина Плюсніна висловила слова подяки людям, які добровільно та безоплатно здають свою кров, таку необхідну для порятунку людських життів. Також вона розповіла присутнім про Заслуженого донора України Миколу Івахненка, який проживає у Полтаві та більше ніж 40 років займається донорством.

Привітала почесних донорів і директор Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Буднікова. Вона наголосила про важливість та значення донорства для спасіння життя людей.

Окрім цього, волонтери Полтавського базового медичного коледжу приготували святкову концертну програму для донорів. Після чого людям вручили подарунки від міської влади та Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Перейти до вмісту