Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

У Миргороді працює проект, завдяки якому зменшуються викиди парникових ефектів

У Миргороді на семінарі “Врахування змін клімату в розвитку громад”, організованому Українською Кліматичною Мережею спільно з ГО “Еколтава” у Полтаві 14-15 червня обговорили питання щодо перспектив відновлюваної енергетики, адаптації до змін клімату та зменшення власного впливу на ці зміни.

Свій досвід впровадження місцевих політик щодо сталого розвитку та запобіганню змінам клімату представляли Миргород, Житомир та Вінниця. Представник з Миргорода Анна Саєнко розповіла про активізацію громади та успішні проекти міста, що покликані скоротити викиди парникових газів. Окрему увагу приділили проекту Європейського Союзу MO.GE.DI.CO, результатом якого стане скорочення викидів СО2 на 20%, повідомляє Миргородська міська рада.

Висновки, яких дійшли учасники семінару: 100 % відновлюваної енергетики для України – реальний та цілком перспективний сценарій. Українські громади можуть та знають як скоротити викиди СО2 та адаптувати свої населені пункти до змін клімату.

Це доводять діями та планами представники міст та ОТГ, енергоменеджери, посадовці та громадські діячі, що стали учасниками Семінар “Врахування змін клімату в розвитку громад”. Дієві та реальні енергетичні плани міст, думаючі та вмотивовані лідери на місцях, що ведуть за собою команду, а головне постійна взаємодія та синергія громади влади і бізнесу – безперечно ведуть до “зелених та розумних” українських міст.

Проект MO.GE.DI.CO реалізується у Миргороді в рамках другої фази Програми Європейського Союзу “Угода мерів – Демонстраційні Проекти 2”. Термін виконання –  2018-2021 роки. Вартість проекту – 1 019,5 тис. євро, з яких грант від Європейського Союзу –  762,8 тис. євро, кошти міського бюджету – 256,7 тис. євро. Цілями Проекту є зниження викидів СО2 на 20% в рамках обраного теплового району міста, використання відновлювальних ресурсів, зниження тепловтрат при доставці теплоносія та енергоефективна модернізація дитячого садочку № 10.

Перейти до вмісту