Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У липні громадськими оплачувальними роботами охоплять 112 юних кременчужан

2 липня розпочинається ІІ – й тур громадських оплачувальних робіт для представників учнівської та студентської молоді. Упродовж місяця 112 міських учнів і студентів працюватимуть на об’єктах житлово-комунальної сфери, в установах і організаціях міста. Оплату їхньої праці здійснюватимуть за рахунок коштів міського бюджету. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Варто відмітити, що цього року з міського бюджету виділені кошти для організації та проведення громадських оплачуваних робіт 300 учнів і студентів, переважна більшість із яких мають статус пільгових категорій. У червні такими роботами було охоплено 87 підростаючих кременчужан.
У Кременчуці, як один із видів соціальної ініціативи міської влади, громадські оплачувальні роботи для учнівської та студентської молоді запровадили понад 10 років тому. За повний робочий місяць молоді люди отримують кошти в  розмірі мінімальної заробітної плати.  
 
Для довідки: Кременчуцьким міським центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді ще взимку було розпочато формування банку даних потенційних учасників громадських робіт для учнівської та студентської молоді. Перевага при працевлаштуванні на громадські роботи традиційно надається дітям із сімей пільгових категорій в тому числі: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей із сімей вимушених переселенців із Східних регіонів України, дітей, із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Для працівників віком від 14 до 18 років встановлена скорочена тривалість робочого часу, а саме:
  • для працівників віком від 16 до 18 років – 36 годин на тиждень;
  • для осіб віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період літніх канікул) – 24 години на тиждень.
Заробітна плата працівникам молодше 18 років при скороченій тривалості щоденної роботи виплачується в такому ж розмірі, як працівникам відповідних категорій при повній тривалості щоденної роботи.
Перейти до вмісту