Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кобеляках перший літній день разом зустріли понад тисяча дітей

У Кобеляках перший літній день разом зустріли понад тисяча дітей

Щороку, в перший день літа, відзначається Міжнародний День захисту дітей  —свято дитинства, радості та мрій.

У Кобеляках перший літній день разом зустріли понад тисяча дітей з усіх навчальних та позашкільних закладів району: в атмосфері сміху, веселощів, позитивних емоцій та подарунків. Відзначали свято, традиційно, просто неба, біля районного Центру культури та дозвілля.

Розпочався захід о 8 годині ранку конкурсом малюнку на асфальті. Діти малювали мирне небо України, на багатьох малюнках можна було побачити синьо-жовті прапори, на одному, навіть, Герб міста Кобеляки.

Голова Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко спільно із казковими героями особисто привітали кожного юного художника та вручили їм солодкі подарунки.

О 9 годині ранку святкова колона дітей Кобеляцького району в яскравих костюмах, з повітряними кульками, квітами та прапорцями пройшла центральною вулицею нашого міста до Центру культури та дозвілля. Це було досить гучно, весело та кольорово! Очолювали колону дівчата та хлопці в народних костюмах, які несли великий синьо-жовтий стяг. Чіткий бій барабанщиць відчеканював кожен крок та надавав ході урочистості. Завершували колону спортсмени та туристи.

Основне дійство проходило на літній сцені, що поруч із Центром культури. Зі словами вітання до присутніх звернулася голова райдержадміністрації Таміла Шевченко та голова районної ради Володимир Кішінський.

Традиційно, відбулося нагородження грамотами та подарунками обдарованих дітей та переможців конкурсу «Малюнок на асфальті». Жодна дитина, яка завітала на свято, не залишилась без подарунка.

Після урочистої частини, дітей запросили відвідати казкову країну Дитинства та завітати на різноманітні станції, де на них чекали веселі розваги, забави та майстер-класи.

На території парку малеча мала змогу повеселитись на атракціонах та стати частиною святкувань. Тут на них чекали естафети, конкурси, вікторини та ігри.

На літній сцені присутніх розважали дитячі співочі та танцювальні колективи. Свято пройшло весело та цікаво, а концертно-розважальна програма була надзвичайно насиченою та пізнавальною.

P.S. Даний захід відбувся за ініціативи та безпосередньої участі багатьох структурних підрозділів райдержадміністрації. Зокрема: відділу освіти, служби у справах дітей, сектору культури та туризму, сектору у справах сім’ї, молоді та спорту, а також районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, Будинку дитячої творчості, станції туристів, музичної школи, бібліотеки, школи-інтернату та директорів усіх шкіл району.

Також Кобеляцька районна державна адміністрація виносить подяку всім небайдужим людям, які долучились до організації свята Дня захисту дітей.

А саме: Сергію Жуку — депутату  обласної  ради, голові фермерського господарства «Громада»; Роману  Киценку — депутату районної ради, голові ПСП «Ольга»; Сергію Петренку — голові фермерське господарства «Династія»;

Івану Байбарі — керівнику сільськогосподарське товариства «Бережнівське»;

Вікторії  Омельяненко — представнику Товариства  Червоного  хреста  України.

Приватним підприємцям : Володимиру Сергієнку (м. Полтави), Людмилі і Олександру  Войтам, Олені  Міщенко, Сергію  Коліснику, Людмилі  Дробот та Лідії  Тристан.

Завдяки вам, маленькі кобелячани та гості міста мали змогу з радістю, гарним настроєм та подарунками зустріти перший день літа.

Перейти до вмісту