Ви тут:
здоров’я Суспільство 

У чому користь натурального квасу

У спекотну погоду найулюбленішим напоєм стає прохолодний квас. Про цей напій не тільки смачний, а ще й доволі корисний, пише “Країна здоров’я“.

У середній порції квасу міститься така ж кількість волокон, які можна отримати від смузі з буряка. Напої з волокнами покращують травлення, знижують абсорбцію цукру, не дають токсинам потрапляти в кров і запобігають появі відкладень холестерину.

Квас проробляє відмінну роботу по виведенню токсинів і жиру з печінки. Не варто забувати про те, що цей орган накопичує велику кількість шкідливих речовин, що може негативно вплинути на його роботу.

Квас багатий пробіотиками. Саме це робить його настільки популярним серед прихильників здорового способу життя. Корисні бактерії в квасі зміцнюють імунну систему.

Квас містить беталаїни – пігменти, які забезпечують крові здоровий червоний відтінок. Ці самі компоненти допомагають організму виробляти нові червоні кров’яні клітини, що зберігають лужний баланс.

Квас багатий вітаміном C, і містить оптимальну кількість цих антиоксидантів, які борються з токсинами і зміцнюють імунітет. Також цей напій багатий на магній, що відіграє важливу роль в роботі нирок, підшлункової залози і здоров’я кісток.

Квас бореться з раком. Це пояснюється високим вмістом антиоксидантів, які мають протизапальну дію на організм.