Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Статистика розгляду порушень законодавства про закупівлі на Полтавщині

Відповідальність за них передбачає штраф від 11,9 тис. грн. В Інституті аналітики та адвокації дослідили, як відбувається розгляд судових справ у регіоні та як часто штрафують порушників.

Виявляючи під час ревізій порушення у сфері закупівель, представники Держаудитслужби складають відповідні протоколи і направляють їх до суду. У 2016 році за матеріалами Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби у судах Полтавської області розглянули 4 справи про адміністративні правопорушення законодавства про закупівлі.

Така ж кількість справ розглядалась в судах Полтавської області і у 2017 році. Відмітимо, що у порівнянні з попередніми роками, за 5 місяців 2018 року в полтавських судах розглянуто 4 справи за статтею 164-14 КУпАП. Порушення стосувались, зокрема, уникнення процедур закупівель та недотримання порядку оприлюднення інформації про закупівлі. Загалом судді визнавали винними всіх порушників, але чимало з них уникнули фактичного покарання через малозначність правопорушення або через закінчення строків накладання адміністративного стягнення.

Представники Інституту аналітики та адвокації разом з представниками Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області практикують спільну участь у  судових засіданнях по розгляду справ за статтею 164-14 КУпАП. Спільне відвідування судових засідань відбувалось уже кілька разів. Одна з останніх справ, яку до суду направили представники Держаудитслужби, стосувалась несвоєчасного оприлюднення звіту про укладені договори. Порушення допустила секретар тендерного комітету Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини. Октябрський районний суд визнав її винною та оштрафував на 11,9 тис. грн. Нині рішення ще не набрало законної сили.

 

Перейти до вмісту