Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Стан води на пляжі “Центральний” у Кременчуці, не відповідє санітарно-гігієнічним вимогам

Кременчуцький МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» повідомляє, що в межах моніторингового спостереження проводиться щотижневий відбір та лабораторні дослідження проб води відкритих водойм в місцях масового відпочинку мешканців міста.

Про це пише Кременчуцька міська рада.

За результатами лабораторних досліджень від 5 червня показники мікробіологічної забрудненості води річкової у Дніпрі, на пляжі «Центральний» не відповідає санітарно – гігієнічним вимогам.

Індекс лактозо позитивної кишкової палички (ЛКП) на пляжі «Центральний» на початку пляжу (район кафе «Ахтамар») та наприкінці (район колишнього кафе «Арарат») становить 240 000 (при нормативному 10 000).

Індекс ЛКП – це орієнтовний показник, який свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для малечі.

З метою недопущення виникнення масових інфекційних захворювань під час відпочинку, рекомендуємо здійснювати обмежувальні заходи щодо купання на пляжі «Центральний». А також закликаємо не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш для все для купання.

Вода річкова у Сухому Кагамлику, на пляжі в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» відповідає санітарно-гігієнічним нормам – індекс лактозо позитивної кишкової палички (ЛКП) на початку та в кінці пляжу становить 2 300 (при нормативному показнику 5 000)

Перейти до вмісту