Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

Сьогодні вночі на Автокразівському бульварі у Кременчуці запрацювало «розумне» освітлення

У даному мікрорайоні завершили роботи з облаштування системи вуличного освітлення європейського рівня. У рамках проекту, виконавці встановили металеві опори, на яких розміщуються подвійні ліхтарі з діодними світильниками. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Нагадаємо, світло від одного ліхтаря спрямовуватиметься на проїжджу частину бульвару,  іншого – на тротуар. Це дає можливість комфортно та безпечно почуватися як пішоходу, так і водію транспортного засобу. Ще однією особливістю цієї нової системи вуличного освітлення є те, що вона має можливість автоматичного коригування світла в залежності від часового періоду вечора та ночі. Зокрема, від 23.00 до 24.00 годин світло подаватиметься на повну потужність, від 00.00 до 01.00 – на 70%, а потім – на 50%. Така властивість допоможе зекономити кошти міського бюджету, що витрачаються на освітлення даного мікрорайону,  приблизно на 30%.

Отже, відучора жителі бульвару Автокразівський відчули переваги від такого «розумного» освітлення. У Кременчуці таку мережу вуличного освітлення встановили вперше. Цю практику в інших віддалених мікрорайонах міста продовжать.  

Перейти до вмісту